zapri
...

Ustvarjalec univerzalno priljubljenih oblik.

Karim Rashid še naprej navdušuje s svojim delom za Gorenje.

"Objekti so organizmi, s katerimi sobivamo.”

Njegove izdelke kritiki hvalijo kot čutne in čiste. Njegovi designi so znani po naravnih mehkih linijah in občutku za podrobnosti. Njegovo delo je spoštovano po celem svetu, saj govori v univerzalnem jeziku lepote.

Karim Rashid je redni član svetovne oblikovalske elite. Je prejemnik številnih nagrad za oblikovanje in ustvarjalna sila za mnogimi globalno znanimi oblikovalskimi objekti in ikonami. Njegova posebna pristop in slog sta vpeta v blagovne znamke, kot so Alessi, Audi, Estée Lauder, Issey Miyake, Prada in Sony. Je med rednimi prejemniki prestižnih mednarodnih nagrad, med drugim Red Dot Award ter Chicago Athenaeum Good Design Award.

Opremite svoj dom z aparati Gorenje designed by Karim Rashid

Oblikoval
Karim Rashid
Močan značaj ter čiste linije prinašajo izrazito jasnen videz, podprt z sodobno tehnologijo. Prefinjene linije pripovedujejo zgodbo o tokovih iz notranjosti − o toku energije, okusov in zraka. O toku življenja.

Prepustite se toku življenja.

Navdihnila neskončna energija. Oblikoval Karim Rashid.

V zadnji izmed serij uspešnih sodelovanj z Gorenjem je Karim Rashid ustvaril družino emotivno edinstvenih objektov. Na zunaj jih opredeljujeta umirjen, toda močan značaj ter čiste linije. Ponašajo se z izrazito jasnim videzom, ki ne pozna umetnih oblik. Njihovo površino bogati melodija prefinjenih linij, ki pripovedujejo zgodbo o tokovih iz notranjosti − o toku energije, okusov in zraka. O toku življenja.

V notranjosti so skrita učinkovita orodja. A za razliko od mnogih drugih te naprave odlikuje vizualno nevidna tehnologija. Za umirjeno zunanjostjo so tako skriti vgrajeni programi za kuhanje, različne možnosti upravljanja ter varnostni elementi, ki neslišno prevzamejo nadzor in zagotovijo vrhunsko uporabniško izkušnjo. Potrebna je samo majhna kretnja s prstom in že se odzivajo, vabijo, navdihujejo in vas izzivajo.

Vroče središče vašega doma.

Doživite čarobni pretok energije.

Pečenje? Praženje? Gretje? Pravzaprav ni pomembno. Navdušujoča energija te inovativne pečice vsako kuharsko dejavnost naredi preprosto. Doma pripravljeni obroki so z njo ne samo vir užitka, temveč tudi zdravja. Zaradi svoje posebne oblike lahko pečica odigra glavno vlogo v katerem koli sodobnem interierju.

Home Made

Inovativen dizajn te edinstvene pečice so navdihnile tradicionalne krušne peči, ki ponujajo idealne pogoje za peko. Pečica v notranjosti skriva obokan strop, zaobljene stranice ter premišljeno umeščen grelec. Zaradi posebne zasnove vroč zrak znotraj Gorenjeve pečice kroži izjemno učinkovito in popolnoma enakomerno.

Samodejno kuhanje

Popoln rezultat v samo treh preprostih korakih. Elektronski programski modul je revolucionarna novost med zasloni na dotik. Številni vnaprej nastavljeni programi samodejno določijo pravo kombinacijo grelnih elementov, temperature ter časa kuhanja, dodatne nastavitve pa olajšajo uporabo in prihranijo morje dragocenega časa.

Tri jedi, naenkrat

Imeti veliko gostov ali mnogo idej ni težko. V eni pečici lahko hkrati pripravite več jedi na kar treh različnih nivojih in tako prihranite čas ter energijo. Poseben ventilator skrbi za enakomerno in hitro kroženje vročega zraka, kar zagotavlja izjemne dosežke v kuhanju in peki.

Prostor za ustvarjanje.

Začnite z dobrim življenjem: sprožite tok okusov.

Hrana in užitek sta si zmeraj blizu. Tehnološko popolno kuhališče je tu zato, da spremeni še tako zahteven kuhinjski podvig v igriv ustvarjalni proces. Pametne funkcije, inovativni elementi ter uporabnikom prijazen design poskrbijo, da vse postane mogoče. Pomemben pa je tudi vtis − s to serijo kuhališč kuhinja postane popolna mešanica emotivne čutnosti ter funkcionalnega minimalizma.

Idealen partner

Najsodobnejše indukcijsko kuhališče nudi hitrost, nizko porabo energije, varnost in popoln nadzor že na rahel dotik. Dodana funkcija PowerBoost nadgrajuje učinkovitost ter zmogljivost tradicionalnih indukcijskih kuhališč. S takojšnjo reakcijo ob prevretju kuhališče preprečuje razlitje tekočin in vas tako reši napornega čiščenja.

Jasna izbira

Steklokeramično kuhališče z grelom hi-light je učinkovito in deluje nadvse preprosto. Razširjeno dvojno krožno ter ovalno grelo omogočata popolno prilagajanje različnim vrstam posode. Kuhalno polje omogoča prilagoditev želene velikosti, kar seveda pomeni tudi prihranek energije.

Plamen s stilom

Elegantno belo steklo, ergonomsko oblikovani gumbi ter navdihujoč design spremenijo to plinsko kuhališče v popolnega člana vsake sodobne kuhinje. Edinstven gorilnik za vok se ponaša s trikrožnim plamenom, izjemno močjo delovanja in takojšnjim odzivom.

Krona kuhinje.

Tok svežega zraka, zmeraj na voljo.

Dober zrak je zmeraj prioriteta, še posebej, če prispe na tako privlačen način. Minimalističen stekleni prednji del ter nevidna kontrolna plošča tiho pričata o tehnološko dovršenem značaju nape. Nežne linije krasijo površino in prevajajo zračni tok v univerzalno zgodbo o lepoti.

Lahkotno upravljanje

Upravljalni del je enostaven za uporabo in zlahka dosegljiv. Njegova osvetljena pozicija omogoča preprosto izbiro med kar štirimi stopnjami intenzivnosti prezračevanja.

Popolna osvetlitev

Osvetlitev LED zagotavlja odličen pregled nad kuhališčem in njegovo okolico ter tako predstavlja dobrodošel estetski in hkrati uporaben element v kuhinji. V primerjavi s tradicionalnimi rešitvami nudi boljšo osvetlitev, ki je bližje naravni svetlobi, nižjo porabo energije in do trikrat daljšo življenjsko dobo.

Tiho prezračevanje

Zaradi naprednega obodnega načina je odsesavanje premaknjeno z osrednjega dela na zunanje robove kuhinjske nape. Tako je zagotovljeno izboljšano, hitrejše in bolj zgoščeno odsesavanje, delovanje je tišje in poraba manjša.

Galerija