zapri
...
Rumena… Kot navihani kodri

Navihani kodri za vsako priložnost

Naj bo tvoj dan razigran, nasmejan in obdan z veliko mero pozitivne energije. Začini ga z navihanimi lahkotnimi kodri!

Drobne, večje ali le rahlo valovite kodre lahko z Gorenje Beauty Collection aparati pričaraš kar doma. Sledi spodnjim korakom in z malo vaje postani prava profesionalka za valovito pričesko. 

V 5 korakih do popolnih kodrov

Imaš pogosto občutek, da je oblikovanje kodrov misija nemogoče? Kar pogumno! Pripravili smo nekaj ključnih trikov, kako ustvariti popolne kodre, ki bodo kos vsem podvigom tvojega živahnega dne. 
Ikona - Pri sušenju uporabi večjo krtačo

Pri sušenju uporabi večjo krtačo

Ko so lasje še mokri, vanje vtri nekaj pene za bujne kodre. Med sušenjem sušilnik usmeri v smer rasti las. Preden so ti že skoraj suhi, uporabi večjo krtačo. Tako bodo lasje še bolje pripravljeni na nadaljnje oblikovanje.
Ikona - Lase razdeli v pramene in jih spni

Lase razdeli v pramene in jih spni

Kodranja se loti sistematično in enakomerno. S kazalcema nad ušesi lase najprej razdeli na dva dela pri zadnjem delu glave. Zgornjo plast las spni v figo, souščene lase pa razdeli še navpično v dva približno enako debela čopa in ju pripelji preko ramen vsakega na svojo stran obraza.
Ikona - Ovij jih okoli kodralnika

Ovij jih okoli kodralnika

Kodralnik segrej na optimalno temperaturo. Močnejši lasje zahtevajo višjo, tanjši pa nižjo. Izmed spuščenih las odmeri za dober centimeter debel pramen las. Od lasišča proti konicam ga navij okoli kodralnika in ga zadrži 5 do 10 sekund. Koder nato sprosti in počakaj. Oblikuj naslednji pramen las in postopek ponavljaj vse do sprednjega pramena.
več informacij
manj informacij
Ikona - Ohlajeni kodri so obstojnejši

Ohlajeni kodri so obstojnejši

Pomembno je, da se koder ohladi, saj v nasprotnem primeru izgubi svojo obliko. Nato obrni glavo navzdol in kodre s prsti rahlo prečeši ter zrahljaj. Tako ustvariš dodaten volumen in naravni videz.
Ikona - Ta-da!

Ta-da!

Za daljšo obstojnost skodrane lase utrdi z lakom za lase ter jih pusti sproščene oziroma jih poljubno spni in ustvari igrivo pričesko.

Oglejte si video predstavitev

Kako do popolnih kodrov?

Hitra pomoč pri kodranju las

Ker včasih lasje preprosto nočejo ubogati ali pa se zalomi pri njihovem urejanju.

Ni šlo vse po načrtu? Brez panike, tudi največjim profesionalcem se kdaj zalomi. O tvojih največjih tegobah, povezanih z oblikovanjem popolnih kodrov smo povprašali profesionalnega frizerja. Preveri nasvete za kodranje las doma.

Lase navijem okoli kodralnika, vendar se tudi po več kot 10 sekundah ne oblikujejo v koder. Kaj delam narobe?

Razlogov je lahko več. Med najpogostejšimi je zagotovo ta, da si okoli kodralnika navila predebel pramen las. V tem primeru toplota ne seže dovolj globoko v pramen, zato se lasje ne oblikujejo v koder. To se pogosto zgodi, ko kodramo močnejše lase. Svetujemo, da v tem primeru poskusiš naviti tanjši pramen.

Pogosto pa je lahko razlog tudi prenizka temperatura kodralnika. Močnejši lasje zahtevajo višjo temperaturo, tanjši nižjo. Na kodralniku Gorenje Beauty Collection lahko temperaturo ustrezno prilagodiš mehansko ali elektronsko ter poskrbiš za lepe kodre ter obenem ne uničiš svojih las s previsoko temperaturo.

Ali lahko s kodralnikom oblikovane lase zravnam nazaj z uporabo ravnalnika?

Zaporedna uporaba različnih aparatov za oblikovanje las sicer ni popolnoma odsvetovana, vendar moraš biti pri takšni uporabi še posebej previdna. Tako kodranje kot ravnanje las sta namreč toplotna posega, ki strukturo las obremenita. Če pogosto uporabljaš ravnalnik ali kodralnik je zato priporočljivo, da lase zaščitiš z ustreznim negovalnim izdelkom, ko je le mogoče, pa lasem ponudiš tudi kak dan predaha.  

Če res ne gre drugače, lahko skodrane lase zravnaš z ravnalnikom, vendar ne, če si pričesko že utrdila z lakom ali katerim drugim izdelkom. Ti izdelki namreč reagirajo na temperaturo in lase zlepijo ali jih celo poškodujejo.

Je boljše s kodralnikom oblikovati sveže oprane lase?

Veliko lepše in obstojnejše kodre boš dosegla, če boš s kodralnikom oblikovala sveže oprane lase. Ker pa so ti veliko bolj gladki in drseči, boš najbrž z njimi imela nekoliko več dela, ko jih boš želela oviti okoli kodralnika. To lahko rešiš s tem, da na lase naneseš izdelek za oblikovanje pričeske (na primer peno za kodre) ali pa lase umiješ zvečer in jih skodraš naslednje jutro.

Ali lahko s kodralnikom kodram mokre lase?

Kodralnik je najbolj priporočljivo uporabljati na popolnoma suhih laseh. Lase zato najprej temeljito posuši s sušilnikom za lase in jih šele nato oblikuj v kodre. Tudi vlažni lasje niso dober kompromis. Ne samo, da boš morala vlažne lase veliko dlje obdržati na vroči plošči kodralnika, vsa vroča vlaga, ki se bo iz las izločila, lahko poškoduje lasišče.

V katero smer naj navijem lase okoli kodralnika?

Vedno bodi pozorna, da kodre oblikuješ tako, da so obrnjeni stran od obraza. Torej pramene las na desni strani obraza zavrti v desno, pramene na levi pa v levo. Pri kodranju preostalih pramenov ni strogih pravil. Lahko tudi uporabiš tehniko, da en pramen zavrtiš v desno, sosednjega pa v levo. Kodri tako ne bodo monotoni, pričeska pa bo zaradi tega veliko bujnejša.

Kako debel pramen las naj ovijem okoli kodralnika? 

To je odvisno od učinka, ki ga želiš doseči. Za bolj drobne kodre naj bo pramen tanjši, za mehkejše in večje pa nekoliko debelejši. Ker je vsak las drugačen, boš idealno debelino pramena za popolne kodre ugotovila le s poskušanjem in vajo. Tako da ne obupaj, če ti v prvo ne uspe točno tak koder, kot si ga želiš.

Navihana rumena

Svoj dan si obarvala v rumeno. Te zanima, kaj to pomeni?

Rumena je pozitivna in igriva barva. Izžareva veselje, optimizem, humor, zbranost, navdušenje in ustvarjalnost. Tvoja barvna izbira pomeni, da si osredotočena in obenem navihana oseba, ki ljubi svobodo, zabavo in preizkušanje novih idej. Tvoj dan je prežet z optimizmom, vedno si pripravljena na nove podvige in iskanje novih poti za premagovanje izzivov, ki ti jih vsak dan življenje ponuja. Taki osebnosti najbolj pristajajo igrivi lahkotni kodri, ki izžarevajo prijaznost, navdušenje in brezskrbnost tvojega dne.