zapri
...
Rdeča ... Kot glamurozno ravni lasje

Elegantna ravna pričeska

Z rdečo barvo si izbrala ognjevitost, samozavest in odločnost! Pospremi svojo prodorno energijo in željo po vse višjih dosežkih z elegantno ravno pričesko. Z vsako tvojo drzno potezo bo v en glas sporočala le eno: da si ženska, ki ve, kaj hoče in je tega ni strah izraziti.

Za samozavesten korak v nov dan si lahko glamurozno ravne lase urediš kar doma. Preveri, kako z aparati Gorenje Beauty Collection hitro in enostavno do popolnega rezultata.

V 5 korakih do sijočih gladkih las

Ti ravnanje las povzroča preglavice? Pripravili smo nekaj ključnih trikov, kako do gladkih, življenja polnih in zdravih las.
Ikona - Pri sušenju uporabi krtačo

Pri sušenju uporabi krtačo

V še vlažne lase vtri nekaj izdelka za zaščito pred toplotnim oblikovanjem las in jih posuši. Za enostavnejše oblikovanje uporabi večjo krtačo, sušilnik pa naj bo obrnjen v smeri rasti las.
Ikona - Lase razdeli v pramene in jih spni

Lase razdeli v pramene in jih spni

Lase je priporočljivo ravnati sistematično. S kazalcema nad ušesi jih razdeli na dva dela pri zadnjem delu glave. Zgornjo plast las spni v figo, spodnji del pa pred ravnanjem nežno razčeši.
Ikona - Ravnaj enakomerno po pramenih

Ravnaj enakomerno po pramenih

Ravnalnik segrej na optimalno temperaturo. Močnejši lasje zahtevajo višjo, tanjši pa nižjo. S spodnjega dela las odmeri 2 cm širok pramen, ga razčeši in vstavi med keramični plošči ravnalnika. Aparat pridrži približno 1 cm od lasišča in ga v eni potezi pogladi vse do konic. Ponovi pri ostalih pramenih.
Ikona - Pravilo od spodaj navzgor

Pravilo od spodaj navzgor

Za popoln rezultat se ravnanja loti sistematično. Najprej zravnaj spodnjo plast las, nato pa iz fige odmeri preostale plasti. Na ta način boš vsak pramen res ravnala le enkrat in imela pregled nad oblikovanjem.
Ikona - Ta-da!

Ta-da!

Zadnjo, zgornjo plast pramenov ravnaj čim bliže lasišču in bodi pozorna, da so gibi z ravnalnikom čim daljši in enakomerni. Za dodaten sijaj na konice zravnanih las nanesi kapljico naravnega arganovega olja.

Oglejte si video predstavitev

Kako ohraniti popolno pričesko?

Hitra pomoč pri ravnanju las

Ker včasih lasje preprosto nočejo ubogati ali pa se zalomi pri njihovem urejanju.

Ni šlo vse po načrtu? Brez panike, tudi največjim profesionalcem se kdaj zalomi. O tvojih največjih tegobah, povezanih z oblikovanjem popolnoma gladke pričeske, smo povprašali profesionalnega frizerja. Preveri nasvete za ravnanje las doma.

Ravnalnik za lase uporabljam vsak dan. Ali s tem uničujem svoje lase? 

Vsak toplotni poseg, ki ga izvajaš na svojih laseh, lahko potencialno povzroči določeno škodo strukture lasu. Toplota namreč izsuši las v notranjosti, kar se posledično kaže v bolj grobi površini in cepljenju konic. Dolgoročno lahko to pripelje do lomljenja las. Če se vsakodnevnemu ravnanju las res ne moreš izogniti, poskrbi za kakovosten ravnalnik las. Kakovostne keramične plošče in tehnologija aktivnih ionov bodo zaščitile las pred poškodbami. Seveda pa svoje lase vedno zaščiti pred toplotnimi poškodbami z ustreznim negovalnim izdelkom. 

Zakaj so moji lasje po uporabi ravnalnika videti mastni in brez volumna? 

Masten in upadel videz las je lahko posledica napačne smeri ravnanja. Če boš ravnalnik po pramenu las pogladila naravnost navzdol, bo ta izgubil ves volumen in pričeska bo videti upadla. Zato raje lase pri ravnanju malce privzdigni in zravnaj. S tem boš ohranila volumen in pričeska bo zagotovo bolj bujna.

Na ravnalniku lahko nastavim različne temperature ravnalnih plošč. Katero temperaturo naj izberem?

Izbira temperature je v veliki meri odvisna od tipa las. Osnovno pravilo pravi, da za ravnanje močnejših las nastavimo višjo temperaturo, za ravnanje tanjših, barvanih ali poškodovanih las pa nižjo. Previsoka temperatura bo las globlje poškodovala, s prenizko temperaturo pa ne boš dosegla želenega učinka, kar pomeni, da boš morala lase večkrat zravnati. Natančno nastavitev boš najlažje ugotovila s preizkušanjem, priporočena temperatura pa je med 190 °C in 210 °C.

Ali lahko ravnalnik uporabim na mokrih laseh?

Odsvetujemo! Preden se lotiš ravnanja morajo biti lasje popolnoma suhi. Če opaziš, da med ravnanjem iz las uhaja večja količina pare, ustavi ravnanje in lase dodatno posuši s sušilnikom. Prav tako pazi, da z las pred ravnanjem odstraniš vse izdelke za oblikovanje pričeske, ki niso primerni za toplotno obdelavo (npr. lak za lase).

Zakaj se moji lasje po uporabi ravnalnika na deževni dan spremenijo v "levjo grivo"?

Vlaga je večni sovražnik zravnanih las. Ker si z ravnalnikom lasem vlago odvzela, so ti bolj dovzetni za absorpcijo vlage iz ozračja. Zato jo bodo na deževni dan posrkali vase in posledica je ti. "levja griva". Popolne rešitve za to nevšečnost sicer ni, lahko pa posledice deževnega dne omiliš z uporabo nežnega utrjevalca pričeske, ki bo na laseh ustvaril zaščitni filter, ali pa z uporabo pokrivala, ki bo lase obranilo pred vlago. 

Strastna rdeča

Svoj dan si obarvala v rdečo. Te zanima, kaj to pomeni?

Rdeča je barva energije, strasti in akcije. Je topla in pozitivna barva, ki izraža trdno voljo in odločnost. Tvoja barvna izbira pomeni, da si ambiciozna in vztrajna oseba, ki obožuje dinamiko in vedno višje cilje. Tvoj dan prežemata strast in drzne poteze, vsak tvoj gib pa spremlja samozavest. Vsak tvoj odločen korak in samozavesten nastop bodo najbolje poudarili gladko zravnani lasje, ki bodo tvojemu brezhibnemu videzu dodali noto glamurja in prefinjenosti.