zapri
...
Modra ... Kot volumen na kvadrat

Razkošen volumen za šik videz

Umirjeno in sofisticirano – z modro barvo si se odločila, da se preleviš v pravo uglajeno damo. Se pripravljaš na pomemben nastop? Ali pa morda želiš biti preprosto kraljevsko šik? Oblikuj popolno pričesko z obstojnim volumnom. 

Da se tvoji lasje dolgo bleščijo in zibajo v razkošnem volumnu, za to ni potreben obisk frizerskega salona vsak dan. Za eleganten korak v nov dan si lahko razkošen volumen pričaraš kar doma. Preveri, kako z aparati Gorenje Beauty Collection hitro in enostavno do popolnega rezultata.

V 5 korakih do pričeske z razkošnim volumnom

Ti ustvarjanje volumna povzroča preglavice? Pripravili smo nekaj ključnih trikov, kako do gladke in razkošne pričeske z idealnim volumnom.
Ikona - Hitro posuši

Hitro posuši

Oprane lase za par minut ovij v brisačo. Nato jih razčeši in v še vlažne lase vtri nekaj pene za volumen. Med sušenjem usmeri tok sušilnika proti rastišču las in s prsti privzdigni posamezne pramene. Tako boš hitreje odstranila odvečno vlago in že v osnovi poskrbela za več volumna.
Ikona - Lase razdeli v pramene in jih spni

Lase razdeli v pramene in jih spni

Sušenje je učinkovitejše, če lase sušiš pramen za pramenom. Za lažje obvladovanje s kazalcema nad ušesi lase najprej razdeli na dva dela pri zadnjem delu glave. Spni zgornjo plast las, spodnji del pa temeljito razčeši.
Ikona - Trik je v sušenju s krtačo

Trik je v sušenju s krtačo

Večjo krtačo postavi pod 2 – 3 centimetre širok pramen las tik ob lasišču. Tok sušilnika za lase usmeri stran od lasišča ter s počasnim drsenjem krtače posuši vsak pramen las do suhega. Pomembno je, da las ne sušiš naravnost navzdol, temveč jih privzdigni v smeri pravega kota.
Ikona - Uporabi tudi difuzor

Uporabi tudi difuzor

Če želiš poleg volumna lasem dodati tudi nekaj rahlih valov, uporabi difuzor. Ta se nastavi na šobo sušilnika, pri čemer kroženje toplega zraka pomaga pri oblikovanju pričeske. Če se z njim dotakneš lasišča, ga lahko uporabiš tudi kot masažni pripomoček.
več informacij
manj informacij
Ikona - Ta-da!

Ta-da!

Ko so lasje v celoti posušeni, poskrbi za dodaten lesk. S pomočjo krtače zgornjo plast še enkrat na hitro posuši, na sušilniku pa uporabi funkcijo za hladen tok zraka. Na ta način boš utrdila obliko pričeske ter ustvarila gladek in sijoč videz.
več informacij
manj informacij

Oglejte si video predstavitev

Kako do popolnih valovitih kodrov?

Hitra pomoč pri ustvarjanju volumna

Ker včasih lasje preprosto nočejo ubogati ali pa se zalomi pri njihovem urejanju.

Ni šlo vse po načrtu? Brez panike, tudi največjim profesionalcem se kdaj zalomi. O tvojih največjih tegobah, povezanih z ustvarjanjem popolnega volumna smo povprašali profesionalnega frizerja. Preveri nasvete za oblikovanje bujne pričeske doma. 

Čeprav imajo moji lasje takoj po sušenju precej volumna, ta hitro usahne. Kako naj ohranim volumen čez cel dan?  

Ena glavnih napak je, da las ne posušiš do konca. Če so lasje po sušenju na otip še malo vlažni, bodo med sušenjem na zraku izgubili želeno v obliko. Rešitev je torej, da naslednjič lase z okroglo krtačo posušiš do suhega, za še večjo obstojnost pa pred tem na mokre lase naneseš peno ali drug izdelek za volumen.

Moji lasje so po sušenju s sušilnikom za lase vedno naelektreni. Kako jih naj ukrotim?

Naelektrenost las je pogosto povezana s prekomernim sušenjem. Lase zato posuši do suhega in na tej točki sušenje zaključi. Nadaljnje sušenje bo namreč s tvojih las odstranilo dodatno vlago in posledično povečalo njihovo statičnost, kar se bo odražalo v naelektreni pričeski. Proti naelektrenosti las pomaga sušilnik za lase s tehnologijo aktivnih ionov, kot jo ima sušilnik Power Care in Ionic Care iz kolekcije Gorenje Beauty Collection. Ioni bodo pomagali preprečiti naelektrenost ter poskrbeli, da bodo tvoji lasje sijoči in prav nič krepasti.

Pri sušenju las s sušilnikom me vedno peče lasišče, zato se mu raje izognem. Obstaja kakšen alternativni način, kako naj dosežem bujno pričesko?

Pri sodobnih sušilnikih za lase lahko v večini primerov nastaviš temperaturo sušenja, ki ti najbolj ustreza, zato je tvoja skrb odveč. Če te kljub nastavitvi na nižjo temperaturo lasišče še vedno draži, sušilnik najverjetneje držiš preblizu lasišča. Idealna razdalja, na kateri pridržimo sušilnik, je približno 20 cm od lasišča. Pri sušenju pa aparat neprestano premikaj, saj se boš tako izognila usmerjanju vročega zraka na samo eno točko lasišča in posledično dražečemu občutku.

Katero nastavitev temperature sušenja naj izberem za svoj tip las?

Nastavitev ustrezne temperature sušenja je zelo pomembna, če želiš preprečiti morebitne poškodbe svojih las. Višjo nastavitev temperature lahko uporabiš za močnejše in bolj goste lase, pri tanjših, krhkih ali poškodovanih laseh pa se odloči za nekoliko nižjo temperaturo sušenja. Tudi če se ti izjemno mudi, se izogni višjim temperaturam sušenja in to raje pospeši z nekoliko močnejšim tokom zraka iz sušilnika.

Kako naj uporabim okrogel difuzor z bunkicami, ki sem ga prejela ob nakupu sušilnika za lase?

Razpršilec oziroma difuzor za volumen, kot poimenujemo večji nastavek, priložen sušilniku za lase, uporabljamo za ustvarjanje večjega volumna predvsem valovitih in kodrastih las. Nastavek bo poskrbel, da se bo zrak iz sušilnika za lase širše razporedil in tako bolj nežno posušil posamezne pramene, ki se bodo ovili okoli bunkic razpršilca. Če boš svoje lase sušila z uporabo razpršilca, boš torej dosegla bolj bujno valovito pričesko, saj se boš izognila močnemu toku zraka, ki bi uravnal naravno valovitost las.

Umirjena modra

Svoj dan si obarvala v modro. Te zanima, kaj to pomeni?

Svoj dan si obarvala v modro. Te zanima, kaj to pomeni?Modra je barva miru in harmonije, ki izraža resnost s kančkom elitnega pridiha. Tvoja barvna izbira sporoča, da si zrela, natančna in razumna oseba z jasno začrtanimi cilji. Svoja dejanja in odločitve sprejemaš samozavestno in z odgovornostjo, zato v očeh drugih nastopiš kot zanesljiva oseba. Ker modra barva obenem izraža tudi visoko sposobnost komuniciranja in zaznamuje kredibilen nastop, se tvoji barvni izbiri prilega elegantna pričeska z razkošnim volumnom.