Kako stopiti čokolado v posodi z dvojnim dnom

Natančno uravnavanje

Indukcijska kuhališča imajo 12-stopenjsko nastavitev toplote, od 50 vatov (za čokolado) pa vse do 3200 vatov (dvakrat bolj učinkovito od tradicionalnih kuhališč in plina). Ne skrbite, če ne najdete majhnega lonca, plošče se samodejno prilagodijo velikosti. Ko toploto ugasnete, je površina takoj hladna.

Uporabite indukcijsko

Peka božičnih slaščic je lahko zelo prijetna družinska tradicija. Vendar veselje mine, ko niso prismojeni samo mandeljni v posodi, ampak tudi čokolada v ponvi. To lahko preprečite z indukcijo. Pri indukciji lahko uravnavate toploto in grelec zelo hitro reagira že ob dotiku tipke oz. simbola. Zelo praktično pri taljenju čokolade ali pri kuhanju drugih sestavin, ki so občutljive na temperaturo. Če se kuhalna površina nemudoma odzove, ni nevarnosti, da bi hrana prekipela ali se prismodila. Čokolado lahko stalite tudi brez posode z dvojnim dnom.