Kako pripraviti dober piknik, čeprav dežuje

Nekaj o Gorenjevem profesionalnem pekaču

Ko pečete na žaru, ne pozabite, da se temno meso (govedina) peče manj kot svetlejše meso (svinjina, teletina). Pečenje na žaru je dobro predvsem za pripravo pustih klobas, mesa, ribjih filejev in pečenke, lahko pa pečete tudi kruh in zapečete rjavo in hrustljavo kožo. Zaradi silikonske prevleke pa je tudi čiščenje plošče za žar preprosto.

Pečenje na žaru v pečici

Če imate hišo, imate verjetno tudi žar na oglje. Do sedaj gre vse po načrtu. Kaj pa takrat, ko ste kupili lososa in por, zlikali poletno obleko, ste razpoloženi za pečenje na vrtnem žaru, vendar se je vreme odločilo, da bo na dan vašega piknika še posebej kislo, turobno – in deževno? Kjer je volja – in prava pečica – tam je pot. Z novimi profesionalnimi pekači iz Gorenja, prevlečenimi s silikonom, lahko pečete v pečici z ventilatorjem in pri tem ne boste izgubili niti črt od žara, niti hrustljavosti. Zato kar v pečico z lososom, porom in paradižnikom in kmalu boste postregli z jedmi z žara, ki jih niti dež ne more uničiti.