zapri
...

Solata s piro

Solata s piro

Sestavine

  • 125 g pire
  • 50 g mlade špinače
  • 50 g rukole
  • 125 g paradižnika
  • 125 g kumar
  • 1/2 rdeče paprike
  • 1/2 zelene paprike
  • 1/2 rdeče čebule
  • 50 g gorčice
  • 50 g medu
  • sok 2 limon
  • 50 g olivnega olja

Priprava

1 Piro stresemo v rahlo soljeno vrelo vodo in jo kuhamo cca. 20 min.
2 V večjo posodo stresemo mlado špinačo, rukolo, na majhne kocke narezan paradižnik in na tanke kolobarčke narezano papriko, kumare in rdečo čebulo.
3 Ohlajeno piro stresemo v solato in vse skupaj na rahlo premešamo z limoninim sokom in olivnim oljem.
4 Za solatni preliv zmešamo med in gorčico, po želji dodamo še malo čilija in prelijemo po solati.