Solata s testeninami in kvinojo z zelenjavo ter piščančjim filejem

Solata s testeninami in kvinojo z zelenjavo ter piščančjim filejem

Sestavine

  • 100 g testenin (polžkov)
  • 50 g kvinoje
  • 30 g korenja
  • 20 g stebelne zelene
  • 30 g paprike
  • 20 g bučk
  • 80 g piščančjega fileja
  • 20 g majoneze
  • olivno olje
  • sol
  • poper

Priprava

1 Polžke skuhamo v osoljeni vodi.
2 Po navodilih proizvajalca pripravimo še kvinojo.
3 Zelenjavo narežemo na kocke in jo na olivnem olju rahlo popražimo.
4 Med ohlajene testenine zmešamo zelenjavo in kvinojo ter primešamo majonezo.
5 Vse skupaj damo na krožnik in nanj položimo še na trakove narezan piščančji file, ki smo ga pred tem spekli v ponvici.