zapri
...

Polentin parfait z malinovo omako

Polentin parfait z malinovo omako

Sestavine

  • 0,5 l mleka
  • 4 žlice polente Zlato polje
  • 4 žlice sladkorja
  • 1 vanilin sladkor
  • 2 jajci
  • sol
  • 300 g Alpske smetane za stepanje Mu Cuisine
Omaka
  • 250 g malin
  • 5 žlic sladkorja
  • sok 1 limone

Priprava

1 Mleku dodamo polovico sladkorja, solimo, zavremo in v njem skuhamo polento.
2 Na vodni kopeli stepemo jajci z ostalo polovico sladkorja in vanilin sladkorjem.
3 Jajčno kremo vmešamo v ohlajeno polento.
4 Sladko smetano stepemo in jo narahlo vmešamo v polento, maso stresemo v model, obložen s prozorno folijo in za 2 uri postavimo v skrinjo.
5 Malinova omaka: maline potresemo s sladkorjem in prelijemo s sokom limone. Čez dobro uro, ko se sladkor stopi, maline prepasiramo skozi sito.