zapri
...

Jogurtova pena z jagodnim pirejem in musliji

Jogurtova pena z jagodnim pirejem in musliji

Sestavine

Za 4 osebe
  • 0,5l navadnega jogurta
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 4 liste želatine
  • sok 2 limon
  • 4 dl sladke smetane
  • 200 g jagod
  • 0,2 dl mandarininega likerja
  • 50 g čokoladnih Sport muslijev Natura
  • meta

Priprava

1 V jogurt najprej vmešamo 75 g sladkorja.
2 V limoninem soku stopimo želatino.
3 Stepemo še sladko smetano, nato pa vse skupaj zmešamo in postavimo v hladilnik za dve uri, da se želatina strdi.
4 Jagode, 75 g sladkorja in liker zmiksamo v kašo.
5 Na krožnik damo najprej kašo, nanjo posujemo čokoladne muslije, okrog pa z žlico oblikujemo žličnike iz jogurtove mase. Okrasimo še z meto.