zapri
...

Čokoladna torta z lešniki

Čokoladna torta z lešniki

Sestavine

  • 100 g grenke čokolade
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 100 g masla
  • 30 g moke
  • 2 jajci
  • 150 g grobo mletih lešnikov
  • pecilni prašek
  • sol

Priprava

1 Vse sestavine naj bodo segrete na sobno temperaturo.
2 Stresite jih v posodo, ki je primerna za vodno kopel, in jih nekaj časa mešajte, da se začne masa sestavljati.
3 Postavite nad posodo, v kateri vre voda, in mešajte naprej, da se začne čokolada topiti in nastane gladka, homogena masa.
4 Ko se po nekaj minutah mešanja masa lepo sveti, jo prelijte v pekač in za dvajset minut postavite v pečico, segreto na 180 °C.
5 Pečeno in ohlajeno sladico posujte z mletim sladkorjem, zraven pa ponudite borovničev sladoled.