zapri
...

Refoškove palačinke

Refoškove palačinke
Sodobnejša izpeljanka nekdanje frtalje je postala palačinka, ki ji zavedni Primorci dodajajo domače sestavine. Tako se je namesto vode v skledi znašel refošk, ki daje palačinkam prav poseben okus in barvo.

Sestavine

Za maso
  • 3 jajca
  • pol kg moke
  • ščepec soli
  • nekaj žlic mleka
  • 4 žlice oljčnega olja
  • refošk
Za nadev
  • kutinova marmelada ali
  • od 3 do 5 svežih jabolk
  • sladkor

Priprava

1 Pripravite maso, ki naj bo po gostoti enaka običajni masi za palačinke, in jo pustite stati vsaj pol ure, da se sestavine sprimejo.
2 Nadev pripravite tako, da sladkor karamelizirate in dodate naribana jabolka ter malo vode, da se masa primerno zgosti.
3 Z maso napolnite palačinke in jih prelijte s karameliziranim sladkorjem. Palačinke lahko namažete tudi s kutinovo marmelado.