zapri
...

Kokosova rezina z jagodami

Kokosova rezina z jagodami

Sestavine

  • 4 jajca
  • rjavi sladkor 6 dag
  • moka 6 dag
  • kokosova moka 6 dag
  • vanilijev sladkor 1 vrečka
  • mleti ingver, pol čajne žličke
  • sok limete, 1 čajna žlička
  • jagode 50 dag
  • puding vanilija

Priprava

1 Najprej ločimo rumenjake in beljake.
2 Rumenjake penasto umešamo s polovico sladkorja. Primešamo kokos, vanilijev sladkor in limeto.
3 Iz beljakov naredimo sneg in vanj vtepemo ostalo polovico sladkorja in ingver.
4 Rumenjake in sneg rahlo vmešamo. Počasi med rahlim mešanjem dodajamo moko.
5 Testo razporedimo na pekač, ki smo ga predhodno obložili s peki papirjem in ga pečemo 20 minut na vročem zraku, v predhodno ogreti parni pečici na 175 °C. Čas: 20 minut.
6 Za okrasitev in preliv potrebujemo 50 dag jagod. Tretjino jagod zmiksamo z mikserjem, dodamo 2 dl vode in 2 žlici sladkorja. Zavremo in zgostimo z ¼ vrečke pudinga z okusom vanilije.
7 S preostalimi jagodami okrasimo na rezine narezan ohlajen biskvit. Omako ohladimo, preden jo ponudimo z biskvitom.
Po želji lahko sladici dodamo stepeno sladko smetano in sladoled.