zapri
...

Kokosova krema po bavarsko s tropskim sadnim sokom

Kokosova krema po bavarsko s tropskim sadnim sokom

Sestavine

  • 1,5 dl mleka
  • 1 dl kokosovega mleka
  • 4 rumenjaki
  • 100 g sladkorja
  • strok vanilije
  • ščepec soli
  • vrečka želatine
  • malo ruma
  • 2 dl sladke smetane
  • 50 g kokosove moke
  • mango
  • pasijonka
  • ananasov sok

Priprava

1 Penasto vmešamo rumenjake, sladkor in rum v gosto kremo z mešalnikom.
2 Mleko in kokosovo mleko skuhamo s strokom vanilije. Še vroče dodamo rumenjakom s sladkorjem in neprestano mešamo.
3 Celotno zmes kuhamo na zmernem ognju par minut in pazimo, da se ne prime posode.
4 V še vročo kremo vmešamo želatino, ki smo jo predhodno razpustili v hladni vodi.
5 V kremo najprej vmešamo kokosovo moko in jo pustimo, da se malo ohladi.
6 Stepemo sladko smetano in jo vmešamo v ohlajeno kremo. Kremo razdelimo v posodice in pustimo v hladilniku vsaj tri ure.
7 Pripravimo še tropski sok. Mango in pasijonko zmiksamo v gosto kašo, v mikser dodamo še ananasov gosti sok in prelijemo čez ohlajeno kremo v kozarcih.