zapri
...

Zvitki iz postrvi

Zvitki iz postrvi

Sestavine

Za 4 osebe
  • 4 porcijske postrvi
  • 8 češnjevih paradižnikov
  • 30 g sladkorja
  • sol
  • sveže mleti beli poper
  • 1 žlica olivnega olja
  • 200 ml piščančje osnove
  • 250 g masla
  • sol
  • 1 šopek svežega drobnjaka
  • sveže mleti beli poper
  • 2 vejici svežega timijana
  • 1 lupina limone

Priprava

1 Očiščeno postrv prerežemo za škrgami. Nato prerežemo ob hrbtni kosti od glave do repa. Počasi zarezujemo, da odstranimo zgornji file. Enako ponovimo še na drugi strani. Ostanke ribjih kosti odstranimo s pinceto.
2 Češnjeve paradižnike narežemo na polovice in jih položimo na pekač s peki papirjem tako, da so obrnjeni s prerezano stranjo navzgor. Paradižnike solimo, popramo, sladkamo in pokapamo z olivnim oljem. Pekač s paradižniki postavimo v predogreto pečico na 2. nivo, nastavimo zgornje in spodnje grelo 130 °C in pečemo 20-30 minut.
3 Ribje fileje solimo, popramo in jih potresemo z listki svežega timijana. Po vrhu fino naribamo limonino lupino. Po dva fileja zvijemo v zvitek in ga damo v naoljen okrogel ognjevaren modelček, v katerem bo zvitek obdržal obliko. Modelčke z ribjimi zvitki damo v pečico na program Para na 65 °C za približno 15 minut. Postrežemo skupaj s pečenimi češnjevimi paradižniki.
4 Ribjo osnovo reduciramo do polovice, dodamo sok ene limone ter počasi vmešavamo koščke masla. Solimo, popramo, na koncu pa dodamo še na drobno narezan drobnjak.
5 Na krožnik podlijemo masleno omako z drobnjakom, nanjo položimo zvitek iz postrvi in še polovičke pečenih češnjevih paradižnikov.