zapri
...

Bučna lazanja

Bučna lazanja

Sestavine

Nadev:
  • 500 g muškatne buče
  • 500 g šampinjonov
  • 100 g mlade špinače
  • 1 žlički kurkume v prahu
  • 1 košček svežega ingverja
  • 1 žlička koriandrovih semen
  • 1 žlička karija v prahu
  • 5 žlic olivnega olja
  • sol
  • poper
Sestavljanje lazanje:
  • 500 g testenine za lazanjo
  • 100 g mlade špinače
  • 100 g parmezana

Priprava

1 Za nadev šampinjone narežemo na lističe in jih na vročem olju dobro opečemo. Solimo in popramo.
2 Bučo olupimo in narežemo na 1 cm debele kocke.
3 Nato na vročem olivnem olju prepražimo strta koriandrova semena, nariban svež ingver, kurkumo in kari v prahu (namesto kurkume v prahu lahko naribamo tudi svežo korenino kurkume). Ko začimbe spustijo svojo aromo, v ponev stresemo kocke buče in jih zapečemo z vseh strani. Nato po potrebi prilijemo vodo, solimo in popramo ter podušimo, da se buča zmehča.
4 Prepražene šampinjone in zmehčano bučo zmešamo skupaj in pustimo, da se nadev malo ohladi.
5 Medtem testenino za lazanjo skuhamo "al dente" v slanem kropu, jo ohladimo in dobro osušimo.
6 Pekač za lazanjo naoljimo, položimo plast testa, nanj položimo bučni nadev s šampinjoni in prekrijemo z listi mlade špinače.
7 Pripravo nato še dvakrat ponovimo. Na vrhu pustimo plast nadeva in ga potresemo z naribanim parmezanom.
8 Lazanjo pečemo v predogreti pečici na 3. nivoju v treh korakih.