zapri
...

Piščančje kračke z medom in limono

Piščančje kračke z medom in limono

Sestavine

Za 4 osebe
  • 1 kg piščančjih kračk
  • 2 žlici rastlinskega olja
  • sol
  • poper
  • 2 stroka česna
  • 1 čebula
  • 1 limona
  • 1 sušen rdeč čili
  • 4 žlice medu

Priprava

1 Kračke solimo in popramo ter jih položimo na pekač.
2 Skupaj zmešamo fino sesekljan česen, drobno narezano čebulo, sok limone in nastrgano limonino lupino, strt sušen čili in med ter s to marinado premažemo kračke.
3 Postavimo jih v predogreto pečico in pečemo v treh korakih.

Nastavitve

1. korak (spodje in zgornje grelo): 30 minut na 90 °C
2. korak (spodnje in zgornje grelo z ventilatorjem): 10 minut na 200°C
3. korak (žar z ventilatorjem): 5 minut na 210 °C (po želji, za bolj zapečeno kožico)