zapri
...

Tisoč lističev s pasijonkino kremo in mandarino

Tisoč lističev s pasijonkino kremo in mandarino

Sestavine

Za 4 osebe
  • 500 g listnatega testa
  • 2 mandarini
  • mleti sladkor za posip
Pasijonkina krema:
  • 3 jajca
  • 60 g masla
  • 125 g sredice pasijonke
  • 110 g belega sladkorja

Priprava

1 Za pasijonkino kremo najprej dobro stepemo jajca, jih prelijemo v ognjevarno posodo, dodamo sredico pasijonke in sladkor.
2 Posodo postavimo nad kozico z vrelo vodo in mešamo 15-20 minut oziroma toliko časa, da se krema rahlo zgosti in oprime lesene žlice. Če imamo termometer, mora kazati 82°C.
3 Ko se krema zgosti, dodamo zmehčano maslo in dobro premešamo. Kremo nato ohladimo na sobno temperaturo in prelijemo v skledo, pokrijemo s prozorno folijo na kontakt. Tako preprečimo, da na kremi nastane skorjica. Do serviranja kremo shranimo v hladilniku.