zapri
...

Pečena rdeča pesa s timijanom in kozjim sirom

Pečena rdeča pesa s timijanom in kozjim sirom

Sestavine

Za 4 osebe
  • 6 srednje velike rdeče pese
  • 2 žlici masla
  • 2 žlici svežega timijana
  • 60 g naribanega kozjega sira
  • pest orehov
  • sol
  • poper

Priprava

1 Rdečo peso dobro operemo in neolupljeno položimo na pekač.
2 Postavimo v predogreto pečico na 2. nivo in pečemo v dveh korakih.
3 Pečeno peso olupimo in narežemo na večje kocke.
4 V ponvi segrejemo maslo, dodamo kocke rdeče pese ter na obeh straneh malo popečemo. Solimo in popramo, dodamo fino sesekljan pehtran.
5 Postrežemo z narezanim kozjim sirom in na grobo sesekljanimi orehi.

Nastavitve

1. korak (spodnje in zgornje grelo): 60 minut na 200 °C
2. korak (spodnje in zgornje grelo): 45 minut na 140 °C