zapri
...

Pečen piščanec

Pečcen piščane

Sestavine

  • ½ piščanca s kožo (brez hrbtenice)
  • 2 oranžna korenja
  • ½ gomolja zelene
  • 1 por
  • 1 čebula
  • 1 limeta
  • 1 glavica česna
  • 2 vejici timijana
  • 40 g masla
  • 1 šopek svežega peteršilja
  • kari v prahu
  • dimljena paprika v prahu
  • sol
  • beli poper (v zrnu)

Priprava

1 Korenje, čebulo in zeleno olupimo in jih narežemo na večje kose. Por operemo in narežemo na večje kolobarje. Česen olupimo.
2 Vso zelenjavo stresemo na pekač, dodamo peteršiljeva stebla in svež timijan. Prilijemo malo vode.
3 Piščanca začinimo s soljo, poprom, dimljeno papriko in karijem. V piščanca damo dobro oprano limeto, še nekaj svežega timijana in peteršilj.
4 Piščanca postavimo na pekač z zelenjavo. Na kožo piščanca položimo nekaj rezin masla.
5 Izberemo program Step by step — koračno pečenje

Nastavitve

1. korak (zgornje in spodnje grelo): 45 minut na 95 °C
2. korak (ventilator in krožno grelo): 20 minut na 200 °C
3. korak (žar z ventilatorjem): 10 - 15 minut na 220 °C
Pred serviranjem pustimo piščanca na sobni temperaturi počivati približno 7 minut, da se vsi sokovi v mesu umirijo.