zapri
...

Čemaževa torta s skuto in dimljenim lososom

Čemaževa torta s skuto in dimljenim lososom

Sestavine

Biskvit
  • 4 jajca
  • 1 čajna žlička sladkorja
  • 2 žlici moke Žito
  • 1 žlica jedilnega škroba
  • ½ vrečke pecilnega praška
  • sol Maestro
  • čemažev pesto
Nadev
  • 100 g redkvic
  • 70 g mlade čebule
  • 120 g dimljenega lososa
  • 60 g edamca Ljubljanskih mlekarn
  • 3 listi želatine
  • 250 g skute MU
  • sol, poper Maestro
  • sladkor
  • koper Maestro

Priprava

1 Biskvit: iz beljakov in sladkorja stepemo sneg, v rumenjake dodamo čemažev pesto. Rumenjakovo mešanico dodamo k snegu in narahlo premešamo, nazadnje dodamo mešanico moke, jedilnega škroba, pecilnega praška in soli. Testo razporedimo na peki papir in pečemo 10 min na 200˚C. Iz pečenega biskvita izrežemo 3-4 kroge.
2 Nadev: naribamo redkvice, narežemo mlado čebulo ali šalotko, vse to stresemo k skuti, dodamo še narezan dimljen losos in sir. Začinimo in preden nadevamo torto dodamo še želatino.
3 Torto zložimo po plasteh, okrasimo jo s pasirano skuto in rezinami redkvic.