zapri
...

Vroča čokolada

Vroča čokolada

Sestavine

Za 4 osebe
  • 1 l mleka,
  • 100 g jedilne čokolade,
  • 1 vrečka čokoladnega pudinga,
  • 2 veliki žlici temnega kakava
  • 4 velike žlice sladkorja,
  • malo cimeta,
  • tekoča sladka smetana (po želji)

Priprava

1 Prašek za puding, sladkor in kakav dobro zmešamo z malo hladnega mleka.
2 Mleko zavremo in odstavimo, potem vmešamo pripravljeno zmes in nalomljeno temno čokolado.
3 Znova pristavimo in mešamo 2 do 3 minute, da se čokolada stopi in zmes zgosti.
4 Vročo čokolado zlijemo v skodelice, počakamo minuto in nato dolijemo nekaj kapljic sladke smetane ter potresemo s cimetom.
5 Vročo čokolado lahko po želji okrasimo s stepeno smetano.