zapri
...

Kari s kozicami in češnjevimi paradižniki

Kari s kozicami in češnjevimi paradižniki

Sestavine

Za 4 osebe
  • 2 stebli limonske trave
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 2 zelena čilija
  • 200 g paradižnika češnjevca
  • 1 šopek koriandra
  • 200 g očiščenih kozic
  • 1 jedilna žlica sezamovega olja
  • sol
  • 400 ml kokosovega mleka

Priprava

1 Limonsko travo očistimo, zunanje liste in zgornjo suho polovico odstranimo, svetli del narežemo na tanke kolobarje. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Čili prerežemo po dolžini, odstranimo semena, operemo in drobno sesekljamo. Paradižnike operemo in razpolovimo. Koriander operemo in osušimo, lističe potrgamo s stebel. Kozice splaknemo z mrzlo vodo in osušimo.
2 V ponvi segrejemo olje, na njem par minut pražimo limonsko travo, čebulo, česen in čili. Dodamo kozice in med mešanjem pražimo na močnem ognju 1 do 2 minuti, nato solimo in vzamemo iz ponve.
3 V ponev damo kokosovo mleko in paradižnike, na zmernem ognju kuhamo cca. 3 minute, tako da se zgosti.
4 V ponev damo kokosovo mleko in paradižnike, na zmernem ognju kuhamo cca. 3 minute, tako da se zgosti.
5 Kari postrežemo v globokih skledicah z rižem basmati in zeleno solato.