zapri
...

Bučke z mocarelo in paradižnikom

Bučke z mocarelo in paradižnikom

Sestavine

Za 4 osebe
  • 4 normalno velike bučke
  • 4 kose mocarele sira
  • sol
  • olivno olje
  • 4 sveže paradižnike

Priprava

1 Bučke operemo, jih olupimo in narežemo na rezine, ki ne smejo biti ne preveč debele in ne pretanke.
2 Rezine bučk posolimo in jih položimo v večjo ponev v kateri smo že ogreli 4 do 5 kapljic olivnega olja. Bučke popečemo tako, da se rahlo obarvajo in voda izpari.
3 Ko so bučke pečene, po njih položimo predhodno narezane rezine mocarela sira.
4 Ponev pokrijemo in pečemo toliko časa, da se sir stopi in razleze po bučkah.
5 Med tem narežemo svežo baziliko, operemo paradižnik in ga prav tako narežemo na rezine.
6 Ko je jed v ponvi pripravljena, jo porazdelimo po porcijah. Postrežemo na ovalnih krožnikih, na bučke in mocarelo položimo rezine paradižnika in ga posujemo s svežo baziliko.