zapri
...

Morska žaba v mošnjičku na poru in pireju iz zelene

Morska žaba v mošnjičku na poru in pireju iz zelene

Sestavine

  • 1 zavitek vlečenega testa Hokus
  • 250 g fileja morske žabe
  • 600 g gomoljne zelene
  • 200 g pora
  • 150 g masla Mu Cuisine
  • olivno olje
  • 1 dl belega vina
  • 400 g Alpske smetane za kuhanje Mu Cuisine
  • curry, poper Maestro
  • sol
  • 1 limona

Priprava

1 Iz kuhane zelene, polovice masla in polovice sladke smetane naredimo pire.
2 Na olivnem olju in žlički masla počasi prepražimo por, ki smo ga narezali na majhne kocke, zalijemo z vinom in podušimo. Ko vino izhlapi, dodamo še preostalo sladko smetano, curry, sol in pokuhamo da mehkega.
3 Vlečeno testo narežemo na kvadratke 20x20 cm, jih premažemo s stopljenim maslom, na sredino položimo narezane fileje morske žabe, ki smo jo prej začinili in marinirali z limoninim sokom. Robove testa po diagonali stisnemo skupaj tako, da dobimo mošnjiček.
4 Mošnjičke pečemo cca. 10 minut na 200˚C.
Da se vrh mošnjičkov ne zažge, jih pokrijemo z alu folijo ali peki papirjem. Pečene mošnjičke postrežemo na poru in pireju iz zelene.