zapri
...

Polnjena piščančja prsa s parboiled rižem

Polnjena piščančja prsa s parboiled rižem

Sestavine

Za 4 osebe
  • 500 g piščančjih prsi
  • 100 g mlade špinače
  • 100 g parmezana
  • 50 g masla
  • 200 g parboiled riža Zlato polje
  • sol, poper Maestro
  • oljčno olje

Priprava

1 Špinačo operemo in narežemo ter jo na vroči ponvi malo podušimo.
2 Nato jo ohladimo, dodamo nariban parmezan in z njo napolnimo piščančja prsa.
3 Meso najprej popečemo v ponvi na vročem olju, nato pa jih za 15 min damo še v ogreto pečico na temperaturo 200˚C.
4 Med tem časom skuhamo riž, ki ga nato serviramo zraven piščančjih prsi.
5 V ponvi, kjer smo pekli prsi, raztopimo še maslo in ga prelijemo po krožniku.