zapri
...

Telečja rulada s kruhovim nadevom in rižem s kurkumo

Telečja rulada s kruhovim nadevom in rižem s kurkumo

Sestavine

Za 4 osebe
  • 60 dag teletine
  • sol Maestro
  • poper Maestro
  • 2 žemlji ali beli kruh Žito
  • 1dl mleka
  • 1 jajce
  • mešanica mediteranskih začimb Maestro
  • ščepec muškatnega oreščka Maestro
  • 20 dag riža Sant' Andrea Zlato polje
  • 1 žlička kurkume Maestro

Priprava

1 Za pripravo kruhovega nadeva na kocke narežemo žemlje, začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.
2 Prelijemo z mlekom in jajcem. Dodamo še nasekljana zelišča in zmešamo.
3 Telečje meso potolčemo, začinimo s soljo in poprom ter nadevamo s kruhovim nadevom.
4 Meso skupaj z nadevom zvijemo v rulado, za nekaj minut popečemo v ponvi, nato pa rulade pečemo v pečici približno 20 minut na temperaturi 200° C.
5 Med tem časom skuhamo še riž, ki mu dodamo žličko kurkume.