zapri
...

Špargljevi ravioli na čičerkinem pireju

Špargljevi ravioli na čičerkinem pireju

Sestavine

Za 100g rezančevega testa
  • 1 jajce
  • 1 žlica vode
  • 170 g moke Dobro
Špargljeva masa in čičerikin pire
  • 4 jajca
  • 4 rezine slanine
  • 300 g šalotke
  • 1 dl balzamičnega kisa
  • 1 dl medu
  • maslo
  • 200 g špargljev
  • 100 g skute
  • 100 g čičerike Natura
  • sol Maestro
  • poper Maestro
  • česen

Priprava

1 Čez noč namočeno čičeriko kuhamo v osoljeni vodi uro in pol.
2 Rezančevo testo pripravimo iz moke, jajca in vode.
3 Zamesimo testo in ga pustimo počivat najmanj 1 uro.
4 Nato ga na tanko razvaljamo in narežemo kvadratke.
5 Med tem časom, ko testo počiva, na maslu prepražimo šalotko in česen ter dodamo na drobno narezane šparglje. Še malo popražimo, solimo in popramo ter vse skupaj ohladimo.
6 Ko je masa hladna, dodamo še skuto in zmešamo. Z maso nadevamo testo in oblikujemo raviole.
7 Skuhamo jih v slanem kropu približno 8 – 10 minut.
8 Še enkrat prepražimo šalotko in česen, k temu dodamo zmiksano čičeriko. Še malo popražimo in po potrebi začinimo, da dobimo pire.
9 V slan krop ubijemo 4 jajca in kuhamo 3 minute.
10 Vmes olupljeno šalotko pokuhamo v mešanici iz medu in balzamičnega kisa.
11 Ko je vse gotovo, na krožnik najprej položimo jajce, nanj rezino slanine, šalotko v mešanici iz medu in kisa. Zraven dodamo še pire in raviole.