zapri
...

Rižota tri žita s treviškim radičem in rakcem

Rižota tri žita s treviškim radičem in rakcem

Sestavine

Za 1 osebo
  • 100 g mešanica 3 žita Zlato polje
  • 20 g šalotke
  • 80 g treviškega radiča
  • 30 g masla
  • sol Maestro
  • poper Maestro
  • olivno olje
  • parmezan
  • rakec

Priprava

1 Šalotko na olju na hitro prepražimo, dodamo riž, da postekleni, zalijemo z vodo, solimo in jed na pol skuhamo.
2 V ponvi na maslu prepražimo preostalo šalotko, dodamo na tanko narezan treviški radič in prepražimo.
3 Solimo, popramo in zalijemo z vodo oziroma z juho. Dodamo na pol kuhan riž in kuhamo tako dolgo, da je riž kuhan.
4 Dodamo parmezan in olivno olje, da dobimo kremasto rižoto.
5 Na vrh damo popečenega rakca.