zapri
...

Tagliata račjih prsi na rukoli in tolminskem siru

Tagliata račjih prsi na rukoli in tolminskem siru

Sestavine

Za 4 osebe
  • 240 g račjih prsi
  • 120 g rukole
  • 40 g trdega sira
  • 120 g mini paradižnika
  • 2 rezini melone
  • Sol, poper Maestro
  • Balzamična redukcija
  • Olivno olje

Priprava

1 Račja prsa zarežemo na karo, jih solimo in popramo.
2 Nato jih položimo v hladno ponev z zarezano stranjo navzdol.
3 Pečemo počasi, da se iz mesa izcedi maščoba.
4 V posodi zmešamo rukolo z olivnim oljem in soljo, damo na krožnik in obložimo z mini paradižniki ter melono.
5 Na vrh položimo rezine sira.
6 Pečena prsa narežemo na tanke rezine in jih položimo na rukolo.
7 Vse skupaj dekoriramo oz. začinimo še z balzamično redukcijo.