zapri
...

Svinjska pečenka s polnjeno papriko

Svinjska pečenka s polnjeno papriko

Sestavine

Za 4 osebe
  • 1 kg svinjskega plečeta
  • 2 žlici oljčnega olja
  • lupina 1 limone
  • sol
  • črni poper v zrnu
  • 1 žlička koromačevih semen
  • ščepec mletih klinčkov
  • 3 stroki česna
  • malce rožmarina

Priprava

1 Meso oprhajte pod tekočo vodo in temeljito obrišite.
2 Pečico segrejte na 200 °C.
3 V posodi zmešajte oljčno olje, sol, sveže mlet poper, koromačevo seme, klinčke v prahu, naribano limonino lupino ter sesekljana česen in rožmarin.
4 Meso po celi dolžini in po obeh straneh zarežite približno centimeter globoko in zarezo namažite z začimbno mešanico.
5 Meso položite v pekač, pecite približno dve uri, ga nekajkrat obrnite in premažite s pečenkinim sokom iz pekača.
6 Jed ponudite z beluši, s polnjeno papriko ali z drugo zelenjavo po okusu.