zapri
...

Škampi na žaru s paradižnikom in z belo ribo

Škampi na žaru s paradižnikom in z belo ribo

Sestavine

  • 20 večjih škampov
  • 8 posušenih paradižnikov v olju
  • 2 fileja bele ribe
  • 1 limona
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • 1 žlica sesekljane krebuljice
  • oljčno olje
  • sol
  • poper

Priprava

1 Škampom odstranite lupino in jih operite pod tekočo vodo.
2 Meso denite v skledo, ga posujte z zelišči, pokapajte z limoninim sokom in oljčnim oljem, solite in poprajte ter ga za eno uro postavite v hladilnik.
3 Nato škampe previdno nataknite na palčke za ražnjiče in jih na močnem ognju pecite približno eno minuto na vsaki strani.
4 Postrezite na posteljici iz na žaru popečene bele ribe in posušenih paradižnikov, na katere kanete malce gostega balzamičnega kisa in začinite z grobo soljo.