zapri
...

Pečenka polnjena s šparglji in korenčkom

Pečenka polnjena s šparglji in korenčkom

Sestavine

Za 6 oseb
  • 800 g svinjskega kareja brez kosti
  • 1 dolg korenček
  • 2 šparglja
  • 2 beli čebuli
  • 2 žlici olja
  • 1 lovorov list
  • sol in poper

Priprava

1 Pečico ogrejemo na 220 stopinj.
2 Meso z ostrim ozkim nožem po sredini prebodemo.
3 Dokler je nož še v odprtini, vanjo porinemo ostrgan korenček, nato nož izvlečemo in v odprtino porinemo še 2 šparglja.
4 Meso solimo in popramo ter v ponvi na vročem olju po vseh straneh na hitro opečemo.
5 Čebuli olupimo, na grobo narežemo in damo v pekač.
6 Pečenko preložimo v pekač, prilijemo maščobo in sok od pečenja ter dodamo lovorov list.
7 Pekač pokrijemo in pokrito pečemo 35 minut, nato pekač odkrijemo in pečemo še 20 minut. Med pečenjem pečenko večkrat obrnemo.
8 Ko je meso pečeno, ga vzamemo iz pekača, počakamo, da se malo ohladi in narežemo na tanjše rezine.
9 Pečenko ponudimo s mlado zelenjavo, omako od pečenja pa pretlačimo ali zmiksamo in ponudimo posebej.