zapri
...

Cmoki v servieti

Cmoki v servieti

Sestavine

  • 8 žemljic (starih en dan)
  • 250 ml mleka
  • 4 jajca
  • 1 čebula
  • 20 g masla
  • 1 šop peteršilja
  • 5 g soli
  • 2 g muškatnega oreščka
  • 600 ml vode

Priprava

1 Žemljice narežete na kocke in jih date v posodo, navlažite s toplim mlekom in pustite, da se namakajo ca. 1 uro. Dodate jajčka in dobro umešate.
2 Čebulo narežete na kocke, peteršilj sesekljajte in dušite na maslu, nato vse skupaj dodate k namočenim žemljicam.
3 Začinite s soljo in muškatnim oreščkom.
4 Maso dobro zmešajte in položite na platneno servieto. Maso dobro zmešajte in položite na platneno servieto.
5 Servieto narahlo zvijete, da lahko testo vzhaja.
6 Servieto položite v vložek (parni vložek) in dolijete v pekač 600 ml vode.
7 Pokrijete in kuhate v predhodno segreti pečici ca. 50 min na temperaturi 140 ºC. Gotovi cmok pa nato narežite na rezine.
Namesto žemljic lahko uporabite toast ali beli kruh, namesto serviete pa papir za peko.