Kruhovi cmoki z bučnimi semeni, čemažem in parmezanom

Kruhovi cmoki z bučnimi semeni, čemažem in parmezanom

Sestavine

  • bel kruh 30 dag
  • 2 jajci
  • mleko 2 dcl
  • bučna semena 2 žlici
  • čemaž 2 žlici
  • parmezan 1 žlica

Priprava

1 Kruhu obrežemo skorjico, ga narežemo na kocke ter dodamo čemaž in ostale sestavine.
2 Po 10 minutah iz pripravljene mase oblikujemo cmoke.
3 Položimo jih na pekač in kuhamo v sopari na 85 do 100 °C, 15 do 20 minut oz. dokler sonda ne doseže temperature 85 °C.
Pri pripravi cmokov nam ni treba uporabiti moke, saj pri kuhanju v sopari lahko kot vezavo uporabimo samo jajca. Čemaž lahko po želji nadomestimo s peteršiljem, pehtranom ipd.