zapri
...

Pehtranov štrukelj

Sestavine

  • skuta 50 dag
  • 1 jajce
  • kisla smetana 1 žlica
  • sol
  • pehtran 2 žlici (drobno narezan)
  • testo za zavitke, 2 poli
  • prozorna folija za živila
  • malo olja

Priprava

1 Nadev pripravimo tako, da v skledi z mešalnikom zmešamo skuto, jajce, smetano in pehtran ter dodamo sol.
2 Namažemo ga po celotni površini listov testa in jih zvijemo v rolice, te pa nato zavijemo v pomaščeno folijo.
3 Štruklje razporedimo na pekač, folijo na nekaj mestih preluknjamo, s čimer omogočimo učinkovitejše kuhanje s paro, in vstavimo v parno pečico Gorenje.
4 Pečico ogrejemo na 90 do 100 °C ter kuhamo v sopari 15 – 20 minut oziroma dokler sonda ne doseže 85 °C notranje temperature.
Za nadev lahko namesto pehtrana uporabimo mlado čebulo.
V parni pečici je priporočljiva uporaba prozorne folije, saj vzdrži do temperature 120 °C in je veliko boljša rešitev kot krpa ali aluminijeva folija, saj ne pušča nobenega vonja ali priokusa.