zapri
...

Rožnata postrv z mandlji v zeliščni kaši

Rožnata postrv z mandlji v zeliščni kaši

Sestavine

  • 4 postrvi
  • moka
  • oljčno olje
  • maslo
  • 40 g mandljevih lističev
  • sol
  • sveža zelišča z vrta (bazilika, rožmarin, timijan, majaron, luštrek, drobnjak, lovor, peteršilj, koprc, žajbelj, drobnjak ...)
  • 1-2 žlici nepasirane skute

Priprava

1 Postrvi očistimo, splaknemo pod tekočo hladno vodo, obrišemo in znotraj posolimo.
2 Nato jih povaljamo v moki.
3 V ponvi segrejemo oljčno olje in postrvi zlato rjavo spečemo na segretem olju.
4 V manjši ponvi segrejemo maslo, na katerem mandljeve lističe zlato rumeno prepražimo.
5 Zelišča drobno sesekljamo, dodamo malo soli in nepasirano skuto.
6 Zeliščno kašo potresemo na krožnik, na katerega naložimo pečene postrvi, ki jih potresemo s praženimi mandljevimi lističi in prelijemo z maslom.