zapri
...

Špinačni trikotniki s feta sirom

Špinačni trikotniki s feta sirom

Sestavine

  • zavitek polnozrnatega vlečenega testa Hokus
  • 500 g špinače
  • 3 jajca
  • 250 g feta sira
  • 3 žlice kisle smetane
  • 3 stroki česna
  • muškatni orešček Maestro
  • sol, poper Maestro
  • olivno olje
  • maslo

Priprava

1 Očiščeno špinačo na hitro popražimo (sotiramo) na olivnem olju, dodamo česen, začinimo, ohladimo.
2 Ohlajeni špinači dodamo na kocke narezano feto, kislo smetano in jajca.
3 Testo narežemo na 5-6 cm široke trakove.
4 Na spodnji rob traku damo malo nadeva in zložimo v trikotnike.
5 Trikotnike namažemo s stopljenim maslom.
6 Pečemo 20 minut na 180˚C.