zapri
...

Morski pes v testu s slanino in bučkami

Morski pes v testu s slanino in bučkami

Sestavine

  • 500 g filetov morskega psa
  • 1 kg listnatega testa Hokus
  • 3 jajca
  • 120 g slanine
  • 120 g bučk
  • sol
  • beli poper
  • 1 limona

Priprava

1 Listnato testo razvaljamo 2-3 mm debelo.
2 Morskega psa zrežemo na manjše koščke, ga začinimo in pokapljamo z limoninim sokom, zavijemo v bučkine trakove in slanino.
3 Iz listnatega testa z modelom za krofe oblikujemo kroge. Prvi krog premažemo z stepenim rumenjakom, nanj položimo zvitek morskega psa in pokrijemo z drugim krogom testa.
4 Z vilicami narahlo stisnemo robove testa skupaj in premažemo z rumenjakom.
5 Pečemo 12-15 minut na 200˚ C.
Kot prilogo lahko postrežemo različne omake (koprovo, limonino, paradižnikovo, žafranovo …).