zapri
...
Petek, 9. marec 2012, Velenje

Druga postaja projekta Kuhnapato - Podravje

Druga postaja projekta Kuhnapato - Podravje

Kar 16 skupin v dveh etapah se je v Termah Ptuj pomerilo v kuhanju lokalnih podravskih jedi. Pod strogim in natančnim očesom vodje žirije, g. Urošem Mencingerjem, dolgoletnim kulinaričnim kritikom Nedela in odgovornim za istoimenski del EPK, so prav težko izbrali tiste, ki so se kasneje pomerili v finalu.

Prva tri mesta so tako zasedli Kuharjevi kuharji, OŠ Prežihov Voranc iz Maribora s Pohorskim loncem in pečenimi štruklji, Pohorski lisjaki, OŠ Slave Klavore iz Maribora s Pohorskim piskrom in Pohorsko omleto, Miki Piške, OŠ Breg z Ptuja s Piščančjim ragujem in Ajdovo pogačo.

Ne glede na rezultate, pa so bili zmagovalci vsi udeleženci, saj so s predstavitvijo lastnih lokalnih posebnosti, elementov zgodovinskih običajev in znanjem o jedeh, uporabi sestavin in rokovanjem s kuharskimi in ostalimi pripomočki prekosili vsa pričakovanja. Za popestritev dogodka so poskrbeli folkloristi iz osnovne šole Sladki Vrh.