zapri
...

Lastnosti pralnih strojev

SensoCARE, pranje po vaši meri

Izberite svoj način pranja

Gorenjevi pralni stroji ponujajo možnost izbora načina pranja, ki vam najbolj ustreza. Če uporabljate običajne programe pranja (bombaž, sintetika, mešano, občutljivo, volna), lahko izbirate med štirimi možnimi načini.

NormalCARE
EcoCARE
TimeCARE
AllergyCARE

Programi so optimizirani tako, da zagotavljajo vselej odličen pralni rezultat in popolnoma negovano perilo.

Inverterski motor- PowerDrive

Varčnejši, tišji in učinkovitejši motor pralnega stroja. Generacija pralnih strojev s 1600 vrtljaji centrifuge na minuto in polnitvijo 9 kg ima vgrajen izredno učinkovit elektronsko krmiljen motor, ki je pri svojem delovanju v primerjavi z univerzalnim električnim motorjem zanesljivejši in izjemno tih. Minimalna poraba električne energije in lažje prenašanje večjih obremenitev se odražata v njegovi dolgi življenjski dobi. Motor je izjemno učinkovit, saj v najkrajšem času razvije najvišjo moč delovanja.

StainExpert

Pomoč pri najbolj trdovratnih madežih.

Velikokrat se zgodi, da zaradi neustreznega načina pranja trdovratne madeže nehote še dodatno vtrete v tkanino, kar pri ponovljenem pranju bistveno zmanjša možnost za rešitev nastalega problema. Gorenjevi boljši modeli ponujajo posebno funkcijo učinkovitega odstranjevanja najpogostejših, trdovratnih madežev. Izberite ustrezno izmed ponujenih štirih skupin madežev in poskrbite za učinkovito oprano perilo.
• Sadje/ Fruit: pomaranče, jagode, banane, paradižnikova mezga, sadne kaše, ipd.
• Kava/ Coffee: čaj, kava, kakav, čokolada, jogurt, testenine, rdečilo za ustnice, ipd.
• Vino/ Wine: rdeče vino, temni sadni sokovi, borovnice, rdeča pesa, črnilo, ipd.
• Organik/ Organic: maščoba, olje, maslo, jajce, kri, trava, ipd.

9 kg XXL polnitev

VEČ ALI MANJ: VELIKOST JE POMEMBNA.

Novi pralni stroji Gorenje z izjemno, 9-kilogramsko zmogljivostjo so mojstri učinkovitosti, varčnosti in nežnosti hkrati. Stroj z največjo prostornino bobna v segmentu 9-kilogramskih modelov na trgu se s svojimi standardnimi dimenzijami prilega v vsak dom. Vanj lahko vložimo znatno več perila naenkrat, hkrati pa je to perilo lahko različnih barv in tkanin. Skozi večjo vratno odprtino udobno naložimo velike kose, ki jih doslej morda sploh nismo mogli prati doma. Napredne programske možnosti in druge sodobne rešitve zagotavljajo, da je stroj odlična izbira tudi za pranje manjših količin perila! Zato so z vselej varčno porabo vode, energije in časa novi 9-kilogramski stroji Gorenje odlična izbira za velika in majhna gospodinjstva. Zmogljivi, prilagodljivi, varčni in zanesljivi!

TimeComfort

Perilo je oprano takrat, ko vi želite

Večina pralnih strojev ponuja možnost odložitve pričetka pranja do 24 h vnaprej. Boljši modeli pa poleg funkcije StartDelay ponujajo še funkcijo EndTime za nastavitev časa, ko želite da je perilo oprano. Stroj bo, glede na izbrani program, sam izračunal pravi čas začetka pranja. Tako lahko izkoristite cenejšo nočno tarifo električne energije, hkrati pa zagotovite, da je perilo oprano takrat, ko ga utegnete posušiti.

Učinki SoftSound

Uporabniku prijazni zvočni signali

Poleg izjemne vizualne oblike, pa so Gorenjevi pralni stroji tudi zvokovno odlični. Privzeti zvočni signali in visoko kakovostni zvočniki dodatno pripomorejo k prijaznejši uporabniški izkušnji. Posebna skrb je namenjena tudi slišnosti premikanja programskega in funkcijskih gumbov, posodice za detergent ter vrat aparata.

OptiDrum: wellness za vaše perilo

Odlično ohranjeno perilo.

Inovativno oblikovana notranjost bobna iz nerjavečega jekla je popolnoma prilagojena učinkovitemu gibanju perila med procesom pranja. Velika prostornina ponuja udobje tudi ob pranju večje količine perila. Perforacija bobna je oblikovana premišljeno, tako da velikost, oblika in število odprtinic zagotavljajo manjšo porabo vode in električne energije. 3D rebra v obliki vala nežno pomikajo periloproti zadnjemu delu bobna in ga dvigujejo proti vrhu. K temu dodatno pripomore posebna poševna oblika notranjega stekla vrat. OptiDrum poskrbi, da je perilo ohranjeno in negovano na najboljši možen način.

SterilTub: čist stroj za čisto perilo

Rešitev za prijetno dišeče oprano perilo.

Pranje na nižjih temperaturah in z okolju prijaznejšimi a manj agresivnimi pralnimi praški ustvarja odlično klimo za razvoj bakterij, ki se zadržujejo v kadi pralnega stroja. Zaradi tega lahko sicer normalno oprano in posušeno perilo ob prvem stiku z vlago prične oddajati neprijeten vonj. S programom SterilTub, ki deluje ob praznem bobnu, boste poskrbeli za popolno higieno v notranjosti stroja in s tem za odlično negovano perilo.

Učinkovito omočenje s sistemom QuickWet

Izjemno hitro omočeno perilo in krajše trajanje programa

Izjemno hitro omočeno perilo in krajše trajanje programa. Sistem intenzivnega omočenja perila QuickWet omogoča dovajanje vode, pomešane s pralnim sredstvom, sočasno z dna in z vrha bobna. Na ta način voda hitreje omoči perilo, proces pranja pa je zato krajši in energijsko učinkovitejši.

Popolna izraba pralnega sredstva – DSS (Detergent Saving System)

Gorenjeve pralne stroje odlikuje poseben ekološko varčevalni sistem, ki preprečuje izgubo pralnega sredstva med dovajanjem vode. Z njegovo pomočjo dosežete tudi do 20 % manjšo porabo detergenta in tako učinkoviteje varujete okolje.

Zdržljiv grelec DuraHeat

Prenovljen in izboljšan grelec

DuraHeat je nov grelec v pralnih strojih Gorenje z varnostnim sistemom za zaščito pred pregretjem. Zahvaljujoč temu, ima grelec daljšo življenjsko dobo in delovanje stroja je varnejše.

Učinkovita zaščita pred poplavo – AquaStop

Prepreči možnost poplave.

Pralni stroji Gorenje so opremljeni z različnimi varnostnimi sistemi, ki preprečijo kakršnokoli puščanje vode.

Popolni AquaStop
Boljši modeli imajo na dnu pralnega stroja poseben senzor, ki ob zaznavi kakršnegakoli neželenega puščanje vode nemudoma sproži zaprtje električnega ventila v dovodni cevi in s tem prekinitev dovoda vode v aparat.

AquaStop
Modeli so opremljeni s posebnim mehanskim sistemom, ki v primeru, počene ali se kako drugače poškodovane notranje dovodne cevi, prekine dovajanje vode v aparat.

Zaščita pred prelitjem
Če ventil za dovajanje vode deluje slabo, če je v stroj prišlo preveč vode ali če je zaradi česarkoli drugega nivo vode previsok, se vklopi črpalka, ki izčrpa odvečno vodo iz kadi. Črpanje poteka dokler ni dosežen optimalni nivo vode za izbrani program.

ChildLock - Otroška zaščita

Varno za radovedne malčke. Vrat pralnega stroja Gorenje med pranjem ni mogoče odpreti. Za dodatno zagotavljanje varnosti je mogoče stroj z enostavnim pritiskom na kombinacijo gumbov na upravljalni plošči tudi zakleniti.

Nadzor stabilnosti

Stabilnost stroja med delovanjem

Stabilnost stroja med delovanjem. Sistem za nadzor stabilnosti skrbi za enakomerno porazdelitev perila v bobnu. Če senzor razporeditve perila zazna neravnovesje, zaustavi vrtenje bobna in tako na novo omogoči enakomerno porazdelitev.

Kvalitetna kad FiberTech

Pralne kadi iz izjemno zdržljivega materiala. Pralni stroji z višjimi vrtljaji centrifuge in veliko polnitvijo imajo vgrajeno kad iz sodobnega materiala FiberTech. Material ima odlične mehanske lastnosti in je visoko odporen na temperaturo ter kemikalije. V primerjavi z nerjavečo kadjo ni podvržen koroziji. V ostale modele je vgrajena kad iz visokotehnološkega materiala CarboTech, ki ima odlično zdržljivost tudi pri modelih do 1400 vrtljajev centrifuge na minuto.