zapri
...

Sadni zavitek

Sadni zavitek

Sestavine

Za testo:
  • 37,5 dag moke
  • 7,5 dag margarine
  • 7,5 dag sladkorja
  • 30 g kvasa
  • 2 ščepca soli
  • 1 jajce
  • 125 ml mleka
  • ščepec soli
Za nadev:
  • 30 dag borovnic
  • 200 ml sladke smetane
  • 200 ml mascarponeja
  • 2 zavitka vaniljevega sladkorja

Priprava

1 Najprej pripravite kvasni nastavek. V 1 dl mlačne vode nadrobite kvas, sladkor, malo soli in malo moke, da dobite gladko zmes. Pustite vzhajati približno 5 minut.
2 Mešanico prilijte k moki, dodajte margarino ter mleko. Zgnetite z električnim mešalnikom. Testo pustite vzhajati približno 20 minut.
3 Medtem pripravite nadev.
4 V večji posodi zmešajte smetano in mascarpone. Dodajte sladkor. Z žlico previdno vmešajte borovnice.
5 Testo razvaljajte na 1 cm debeline in izrežite kvadratke. Na vsak kvadratek položite žličko nadeva. Oblikujte rogljičke.

Nastavitve

KOLIČINA KOMBINACIJA GREL TEMPERATURA ČAS PEČENJA VRSTA PEKAČA NIVO PEČENJA
recept konvencionalno 200 °C 25 min plitvi pekač 2
To je avtomatski program. Ko nastavite količino, pečica samodejno nastavi druge parametre: grelec,temperaturo in čas kuhanja.