zapri
...

Rulada

Rulada

Sestavine

  • 5 jajc
  • 150 g sladkorja
  • 2 žlici mlačne vode
  • 75 g moke
  • 75 g škroba
  • 1 čajna žlica pecilnega praška

Priprava

1 Rumenjake penasto vmešamo s sladkorjem. Iz beljakov in mlačne vode naredimo trd sneg.
2 Sneg dodamo rumenjakom s sladkorjem, vse skupaj pa narahlo vmešamo v mešanico moke, škroba in pecilnega praška.
3 Nizek pekač premažemo z maslom ali pa nanj položimo peki papir.
4 Ko je testo za rulado pečeno, ga previdno obrnemo.
5 Rulado premažemo na primer z mešanico mascarponeja, sladke smetane in borovnic ter zvijemo v rulado. Položimo v hladilnik za 2 uri.

Nastavitve

KOLIČINA KOMBINACIJA GREL TEMPERATURA ČAS PEČENJA VRSTA PEKAČA NIVO PEČENJA
recept vroči zrak 170 °C 18 min plitvi pekač 2
To je avtomatski program. Ko nastavite količino, pečica samodejno nastavi druge parametre: grelec,temperaturo in čas kuhanja.