zapri
...

Šarkelj

Šarkelj

Sestavine

  • 600 g moke
  • žlica soli
  • 20 g kvasa
  • 50 g sladkorja
  • 50 g masla ali margarine
  • 2 rumenjaka
  • 3 dcl mleka
  • naribana limonina lupinica
  • 2 žlički ruma
  • 100 g rozin
  • 1 jajce za premaz

Priprava

1 Moko vsujemo v skledo, naredimo jamico in vanjo nadrobimo kvas. Dodamo žličko sladkorja in prilijemo malo mlačnega mleka.
2 Vse skupaj premešamo in pustimo vzhajati približno 25 minut.
3 Vzhajano kvašenico prekrijemo z moko ob straneh in dodamo sladkor, maslo in rum. Zgnetemo testo, ki ga damo ponovno vzhajati. V vzhajano testo vmešamo rozine.
4 Testo položimo v pomaščen in okrogel model in pustimo ponovno vzhajati.
5 Ko testo v modelu naraste, ga damo peči.

Nastavitve

KOLIČINA KOMBINACIJA GREL TEMPERATURA ČAS PEČENJA VRSTA PEKAČA NIVO PEČENJA
recept konvencionalno 170 °C 55 min okrogli kovinski kalup 1
To je avtomatski program. Ko nastavite količino, pečica samodejno nastavi druge parametre: grelec,temperaturo in čas kuhanja.