zapri
...

Makroni

Makroni

Sestavine

  • 100 g beljakov
  • 110 g mletih in oluščenih mandljev
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 50 g kristalnega sladkorja
Krema za čokoladni ganache:
  • 1 dl sladke smetane
  • 200 g temne čokolade

Priprava

1 Beljake stepamo z električnim mešalnikom približno 8 minut. Vmes dodamo kristalni sladkor. Medtem presejemo mandlje in sladkor. Presejane mandlje in sladkor previdno vmešamo v stepene beljake.
2 Medtem presejemo mandlje in sladkor. Presejane mandlje in sladkor previdno vmešamo v stepene beljake.
3 Mešanico nadevamo v vrečko za okraševanje in na pekač stiskamo kupčke premera 2 cm. Pečemo približno 15 minut, da se oblikuje »nogica«, ki je značilna za makrone.
4 Pripravimo kremo. Segrejemo smetano in nanjo nadrobimo čokolado. Mešamo, da se stopi.
5 Položimo v hladilnik, da se ohladi, nato pa nadevamo makrone.

Nastavitve

KOLIČINA KOMBINACIJA GREL TEMPERATURA ČAS PEČENJA VRSTA PEKAČA NIVO PEČENJA
recept konvencionalno 140 °C 16 min plitvi pekač 2
To je avtomatski program. Ko nastavite količino, pečica samodejno nastavi druge parametre: grelec,temperaturo in čas kuhanja.