zapri
...

Pečene ribe

Pečene ribe

Sestavine

  • ribe
  • ščepec soli
  • ščepec belega popra
  • ščepec rožmarina
  • 2 stroka česna
  • 2 vejici peteršilja

Priprava

1 Ribe očistimo in osušimo s papirnato brisačo.
2 Trebušno votlino ribe premažemo z mešanico sesekljanega česna in peteršilja, po želji dodamo rožmarin, malo soli in poper.
3 Ribe položimo na nosilno rešetko, vodilo niže pa postavimo pekač za prestrezanje.

Nastavitve

KOLIČINA KOMBINACIJA GREL TEMPERATURA ČAS PEČENJA VRSTA PEKAČA NIVO PEČENJA
0,5 kg žar z ventilatorjem 180 °C 25 min rešetka 2
1 kg žar z ventilatorjem 180 °C 30 min rešetka 2
1,5 kg žar z ventilatorjem 170 °C 40 min rešetka 2
To je avtomatski program. Ko nastavite količino, pečica samodejno nastavi druge parametre: grelec,temperaturo in čas kuhanja.