zapri
...

Čokoladni narastek

Čokoladni narastek

Sestavine

  • 20 g moke
  • 200 ml mleka
  • 200 g temne čokolade (70 % kakava)
  • 80 g rumenjakov
  • 200 g beljakov
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 1 žlica kakava v prahu
  • maslo

Priprava

1 Z maslom premažite keramične posodice in postavite v hladilnik za 5 minut.
2 Zmešajte moko z mlekom. Zlijte v kozico in segrevajte do vretja, da dobite gladko zmes. V tej zmesi raztopite 200 g čokolade.
3 Ko se zmes malce ohladi dodajte rumenjake. Stepite beljake v trd sneg, nato dodajte sladkor v prahu. Sneg previdno vmešajte v čokoladno zmes.
4 Zmes razporedite v posodice.
Namig: sestavine zadostujejo za cca 8 posodic

Nastavitve

KOLIČINA KOMBINACIJA GREL TEMPERATURA ČAS PEČENJA VRSTA PEKAČA NIVO PEČENJA
recept konvencionalno 190 °C 20 min plitvi pekač 2
To je avtomatski program. Ko nastavite količino, pečica samodejno nastavi druge parametre: grelec,temperaturo in čas kuhanja.