zapri
...

Svinjska pečenka

Sestavine

  • svinjska vratovina (lahko tudi kakšen drug del)
  • 1 čajna žlička soli
  • ščepec popra
  • ščepec pimenta
  • ščepec kumine
  • limonine rezine
  • peteršilj

Priprava

1 V pekač vlijemo olje in nanj položimo potolčen in nasoljen kos mesa.
2 Meso začinimo še s preostalimi začimbami.
3 Obložimo z rezinami limone ter peteršiljem.
4 Dodamo malo vode ali jušno osnovo.
5 Po potrebi še zalijemo z vročo vodo ali jušno osnovo.

Nastavitve

KOLIČINA KOMBINACIJA GREL TEMPERATURA ČAS PEČENJA VRSTA PEKAČA NIVO PEČENJA
0,5 kg Žar z ventilatorjem 170 °C 85 min plitvi pekač 2
1 kg konvencionalno prvo 190 °C
nato 180 °C
za 60 min
za 50 min
plitvi pekač 1
1,5 kg 1. korak konvencionalno,
2. korak žar z ventilatorjem
pri 185 °C
pri 160 °C
za 90 min
za 55 min
plitvi pekač 1
2 kg 1. korak konvencionalno,
2. korak žar z ventilatorjem
pri 185 °C
pri 160 °C
za 100 min
za 65 min
plitvi pekač 1
2,5 kg konvencionalno pri 185 °C 140 min globok pekač 2
3 kg konvencionalno pri 185 °C za 65 min globok pekač 2
To je avtomatski program. Ko nastavite količino, pečica samodejno nastavi druge parametre: grelec,temperaturo in čas kuhanja.