zapri
...

Perutnina z nadevom

Perutnina z nadevom

Sestavine

  • 1,5 kg piščanca
  • 1 čajna žlička soli
  • ščepec belega popra
  • olivno olje
  • 2 žemlji
  • 2 vejici zelenega peteršilja
  • 3 rezine kuhane šunke
  • 1/2 zelene paprike
  • 1/2 sesekljane čebule
  • 2 jajci
  • 5 jedilnih žlic mleka
  • ščepec muškatnega oreščka

Priprava

1 Perutnino očistimo, operemo, odstranimo drobovino in osušimo s papirnato brisačo.
2 Žemlje narežemo na manjše kocke, jih potrosimo s peteršiljem, dodamo šunko, papriko in prepraženo čebulo.
3 Vse skupaj polijemo z razžvrkljanimi jajci, ki jih pomešamo z mlekom. Oblikujemo nadev.
4 Po želji ga začinimo s soljo, poprom in ščepcem muškatnega oreščka. Nadevamo v piščanca.

Nastavitve

KOLIČINA KOMBINACIJA GREL TEMPERATURA ČAS PEČENJA VRSTA PEKAČA NIVO PEČENJA
0,5 kg vroči zrak 175 °C 75 min plitvi pekač 1
1,5 kg vroči zrak 175 °C 105 min plitvi pekač 1
2 kg 1. korak vroči zrak,
2. korak žar z ventilatorjem
170 °C za 90 min
za 35 min
globok pekač 2
3 kg 1. korak vroči zrak,
2. korak žar z ventilatorjem
170 °C za 135 min
za 30 min
globok pekač 2
To je avtomatski program. Ko nastavite količino, pečica samodejno nastavi druge parametre: grelec,temperaturo in čas kuhanja.