zapri
...

Perutnina – cela

Perutnina – cela

Sestavine

  • piščanec
  • 1 čajna žlička soli
  • ščepec belega popra
  • olivno olje

Priprava

1 Piščanca operemo in osušimo s papirnato brisačo.
2 Meso natremo s soljo, poprom in naoljimo.
3 Piščanca položimo na nosilno rešetko.
4 Vodilo niže vstavimo pekač za prestrezanje maščobe.

Nastavitve

KOLIČINA KOMBINACIJA GREL TEMPERATURA ČAS PEČENJA VRSTA PEKAČA NIVO PEČENJA
0,5 kg žar z ventilatorjem 210 °C 55 min plitvi pekač 1
1,5 kg žar z ventilatorjem 210 °C 60 min plitvi pekač 1
3,5 kg vroči zrak 1. korak 165 °C
2. korak 210 °C
3. korak 200 °C
za 90 min
za 20 min
za 20 min
globok pekač 2
To je avtomatski program. Ko nastavite količino, pečica samodejno nastavi druge parametre: grelec,temperaturo in čas kuhanja.